ده عادت بد خوانندگان

ده عادت بد خوانندگان
چکیده این مطلب : انتشار : 1396/03/07 2 نظر 5,729 بازدید

حنجره مانند سایر قسمت های مشابه در بدن از بافت های زنده تشکیل شده است. این بافت زنده در برابر یک سری رفتار های بد آسیب میبیند و در نتیجه صدا را دچار آسیب دیدگی میکند.

در این یادداشت ده مورد از مهمترین عوامل مخرب تارهای صوتی و به طور کلی صدا؛ توضیح داده شده است.

10  عادت بد خوانندگان

حنجره مانند سایر قسمت های مشابه در بدن از بافت های زنده تشکیل شده است. این بافت زنده در برابر یک سری رفتار های بد آسیب میبیند و در نتیجه صدا را دچار آسیب دیدگی میکند.

در این یادداشت ده مورد از مهمترین عوامل مخرب تارهای صوتی و به طور کلی صدا؛ توضیح داده شده است.

  1. استعمال دخانیات : به طور کلی هر چیز که بر روی سیستم تنفسی تاثیر بگذارد به صدا آسیب میزند. البته صرفا دخانیات نیست که روی تارهای صوتی تاثیر منفی  میگذارد دود و  یا گرد و غبار هم تاثیرات مخربی بر صدا و سیستم تنفسی دارد. مورد دیگری که دخانیات دارد این است که موجب می شود تارهای صوتی خشک شوند و حرارت دود ناشی از سوختن دخانیات که وارد گلو میشود تاول هایی برروی تارهای صوتی بوجود می آورد. که  علاوه بر اینکه بافتی از بدن ما دچار تاول شده است واین ناخوشایند است باعث می شود دو پرده صوتی که در حنجره قرار دارد(تار های صوتی) با هم برخورد کامل نداشته باشند و صدا اصطلاحا دچار خش شود.
  2. خوردن بیش از حد پیش از خواندن : پس از غدا خوردن فیزیولوژی بدن بر روی هضم غذا متمرکز می شود و با توجه به اینکه خواندن امری سنگین برای بدن است . در این حالت بدن دچار تناقض میشود. و توانایی انجام این دو عمل سنگین را ندارد.البته منظور از خوردن اینجا مفصل خوردن و یا پرخوری است لذا هرگز قبل از خواندن نباید پر بخوریم. حداقل تا یک الی دو ساعت قبل از خواندن پرخوری و یا وعده ی مفصل نداشته باشیم.
  3. شوکه کردن تارهای صوتی: فشار ناگهانی روی تارهای صوتی ، اعم از صاف کردن گلو ، سرفه های شدید و امثال آنها روی بافت های صوتی تاثیر منفی میگذارد. و این همانند آن است که ماهیچه یا بافتی از بدن ضربه شدید بخورد یا شدید شوکه شود. بعضی عادت دارند که مرتبا صدای خود را صاف میکنند این امر کاملا ناشایست است و برای تارهای صوتی مضر است
  4. استفاده بیش از حد از شدت صدا : در اجراهای زنده و حتی در صحبت کردن عده ای فشار بسیار زیادی روی تارهای صوتی می آورد. و این عامل تاثیر منفی بر تارهای صوتی می گذارد. وقتی با فشار و شدت زیادی میخوانیم و یا صحبت میکنیم، ماهیچه های گلو حنجره ، تارهای صوتی و سایر ماهیچه های دخیل در امر خواندن به صورت عمدی دچار تنش و گرفتگی شدیدی می شوند که ما بر روی آنها اعمال میکنیم ، بدیهیست این فشار و تنش برای بدن مناسب نیست.
  5. تقلید از صدای دیگران : تقلید از صدای دیگران مطلقا رد میشود و این کار بسیار برای تارهای صوتی مضر است. چرا که با عواملی میخواهیم تغییری در اندازه و یا میزان ارتجاع تارهای صوتی و ماهیچه های گلو تاثیر بگذاریم که طنین صوتی ما به صورت کاملا مصنوعی تغییر کند. این امر اثار بسیار بدی روی صدای ما میگذارد.
  6. اعتیاد به قرص ها و اسپری ها و مواد غذایی خاص : عده ای برای خود این شرط را گذاشته اند که برای مثال قبل از خواندن حتما باید یک چایی داغ بخورند یا اینکه آمپول خاصی یا قرص خاصی را مصرف کنند تا بدنشان در حالت مطلوب قرارگیرد و پس از آن میتوانند بخوانند. این امر عادتی ناشایست است و آثار بدی روی صدا میگذارد. البته با اینکه عادت و اعتیاد به هر چیزی رد می شود اما استفاده از مواد غذایی متعارف و یا میوه و سبزیجات به صورت متعادل ایرادی ندارد.
  7. استرس و خستگی : زمانی که از لحاظ روحی و یا جسمی خسته هستیم و آمادگی لازم را برای خواندن نداریم ، اجباری خواندن امری بسیار غلط است . نمونه ای که میتوان برای بسیاری از قاریان قرآن مثال زد این است که ، عزیزی را از دست داده اند و در مجلس ختم آن عزیز از آنها درخواست قرائت قرآن می شود. قاری محترم با وجود درد روحی و خستگی روحی و جسمی ای که دارد خودش را مجبور به خواندن میکند . این مساله آسیب جدی به صدا وارد میکند . چراکه همانطور که گفته شد خواندن امری سنگین برای بدن است لذا میبایست بدن انرژی لازم برای خواندن را داشته باشد. هم روحی و هم جسمی .
  8. استراحت غیر ضروری برای صدا: همانطور که عده ای در زمان مناسب ، به توصیه پزشک باید استراحت کنند عده ای بی جهت به صدا استراحت میدهند مثل ورزشکاری که سر تمرین نرود و بگوید آماده هستم اگر صدا مشکلی ندارد بی جهت نباید به صدا استراحت داد.
  9. تاثیرات هورمونی بر تارهای صوتی : این مورد بیشتر در مورد خانم ها صدق میکند در زمان بارداری ، در زمان عادت ماهانه و حتی در زمان یائسگی ، اتفاقاتی در بدن رخ میدهد که موجب میشود بافت های تارهای صوتی ضخیم تر بشوند. باید به تارهای صوتی اجازه دهیم که به حات عادی باز گردد بعد بخوانیم.
  10. تاثیر محیط : عوامل محیطی بسیار زیادی وجود دارد که نه تنها بر سلامت جسمی موثر هستند بلکه برسلامت صوتی موثرند ، محل زندگی نباید در جایی باشد که روی صدا تاثر بد بگذارد متاسفانه بسیاری از خوانندگان هستند که در محیط بسیار نامناسب شهری زندگی میکنند محلی که هم از لحاظ جسمی و هم از لحاظ روحی آسیب های فراوانی بر ایشان میگذارد. باید متوجه باشیم که محیط تاثیر بسیار مهمی بر جسم ما و روح ما دارد ، طبیعیست صدا از این تاثیرات مستثنی نیست.

نظرات

احسان محمدنژاد
۱۳۹۷/۱۰/۲۰۰۰
پاسخعالی بود جزاک الله خیرا
Nas Mo
۱۳۹۷/۰۸/۲۱۰۰
پاسخعالی

به این مطلب امتیاز دهید

تعداد کل امتیازات این مطلب 6

عضویت در خبرنامه

با عضویت در خبرنامه می توانید از جدیدترین مقالات، اخبار و محصولات سایت در ایمیل خود با خبر شوید...

به جمع کاربر ما بپیوندید